drömmer om provence

I Frankrike får vi semester mycket senare i Sverige. De allra flesta, inklusive jag, i augusti. Egentligen faller det ju ganska bra på plats, för då kan jag kombinera semestern med min mammaledighet, vilket innebär att jag om allt går som det ska har två hela månader ledighet innan den lilla föds. Det kan jag ju glädja mig åt eftersom ledigheten jag får efteråt endast är tre månader i Frankrike.

Annons

Hursomhelst är det tråkiga med denna långsemester att när jag slutat jobba så får jag inte längre flyga. Alltså ingen svensk sommar alls i år. För att göra det allra bästa av detta tråkiga så jag har jag och min syster och pojkvänner och barn och magar hyrt ett hus i Provence. Där är ju nästan lika bra.

Så det är vad jag drömmer om just nu. Lukten av lavendel, vinfälten, marknaderna och den fantastiska maten. Det skulle man ju faktiskt kunna vara nästan alltid.


Laddar