före och efter

Den här delen av ett avslutat projekt är alltid lika rolig, att titta tillbaka och jämföra vad som hänt med lägenheten innan och sedan efter renoveringen.

Den här lägenheten är, som jag sade i förra inlägget, 47kvm stor inomhus(+30kvm terass), och när vi köpte den fanns det inget riktigt sovrum. Vi tog en ganska liten yta, där det innan funnits en matplats, byggde en vägg, garderober och kortade av det stora fönstret för att skapa en bättre sovrumsatmosfär. Sovrummet är inte större än 10kvm, men vi tror att om man har gott om förvaringsutrymme och plats för en bra säng, är det viktigare att ge lite mer plats till vardagsrummet än att ha ett stort sovrum.

Annons

Något som vi inte tycker behöver vara avskärmat av en vägg är köket. Vi gjorde vårt kök där badrummet tidigare varit, och det öppnade upp lägenheten något otroligt. Det är nästan svårt att tro att det här fotot är taget på samma plats före och efter, men så är det verkligen.

I vardagsrummet tyckte den tidigare ägaren att det var alldeles för mycket ljus, och hade blockerat ett av de stora fönstren. Vi tycker inte att det finns någonting som heter för mycket ljus, om det inte handlar om ett sovrum möjligtvis, och öppnade upp så mycket vi bara kunde.

Terassen var mest ganska ledsen innan renoveringen. Det viktigaste för oss var att terassen skulle kännas som en del av lägenheten, en plats som man verkligen vill spendera tid på. Det är ju nästan helt galet annars, det existerar knappt att ha en terass mitt i stan, och ännu mindre en terass med utsikter över hela Paris.
  • Tingelings Elleinterior

    Vilket lyft – otroligt fint!

  • Helt underbart! Älskar verkligen att ni gjorde ett kök av toaletten. Så smart. Och balkongen är underbar, finaste jag sett på länge.Laddar