och ett svalt tonårsrum

En annan fin del av den här lägenheten är det lilla rummet en trappa upp. Lägenheten köptes alltså med ett separat rum en trappa ovanför lägenheten, som hela tiden var menat för den 15-åriga dottern i familjen. Det här var verkligen en utmaning, rummet är nämligen bara ungefär 5 kvm stort, och där skulle det ju få plats en massa saker. Jag är hursomhelt väligt nöjd med resultatet.

Annons

Först och främst fick jag äntligen min vita parkett. Detta är en konstant diskussion i cirka varenda lägenhet vi gör, men det är ju så fint. Det passade hursomhelst himla bra här, hon som skulle bo här tyckte som jag att nästan allt skulle vara vitt eftersom det är så litet.

Hon ville väldigt gärna få plats med ett skrivbord, så vi hittade på en ganska smart grej. Vi köpte ett klassiskt Alvar Aalto bord, och sågade det helt enkelt mitt itu. Det kan låta lite galet kanske, men när man har så lite plats får man göra vad man kan. Självklart såg vi även till att den andra delen kom till användning, det fick bli ett skrivbord i det andra sovrummet.

Sängen var vi tvungna att specialbeställa eftersom den som längst kunde vara 175cm lång, och så korta är ju inga vanliga sängar. Medan vi gjorde det såg vi till att göra den extra hög med lådor under så hon har någonstans att lägga sina kläder.

Fina spegeln från HAY och min snygga fotograferingsmin.

Och det pyttelilla handfatet så hon har någonstans att borsta sina tänder. Inte illa för 5 kvm va?

 
 • Carina

  Vilken ljuvlig bas, så fint! Och rofyllt! /Carina

 • Hanna

  Supersnyggt – och smart! Där sover hon nog gott.

  • Ida

   Ja, det är tyvärr byggt på plats. När vi gör ramen på skåpen brukar vi imitera ramarna på orginaldörrarna i lägenheten. Det är ett ganska vanligt mönster, och man kan hitta den här typen av skåpluckor relativt lätt i Frankrike där jag jobbar, tyvärr har jag inte så mycket tips för vart man kan hitta dem i Sverige…Laddar