tusen frågor

Vi är i Sverige i sammanlagt ungefär tio dagar, och snart åker vi hem till Paris igen. Vi ska ju flytta hit i sommar är tanken, och jag hade planerat att jag skulle komma tillbaka till Paris och ha allting klart för mig, men såklart sitter jag här med ännu fler frågor. Ska jag jobba heltid och ha en riktig säkerhet för mig och min lilla familj? Eller börja frilansa och testa på nya och andra roliga saker inom inredning? Kommer vi kunna köpa en lägenhet, eller ska man ge efter åt den här galna andrahandsmarknaden och betala mer för en lägenhet i Stockholm än Paris? Ska man bo i stan eller i någon trevlig förort? Vad är bäst för Ava? Vart ska hon gå på dagis? Jag är så himla säker på att vi gör rätt i att flytta hem, men just nu känns det helt otroligt överväldigande. Om någon har en rolig jobb- eller bostadsidé så får ni mycket gärna höra av er, eller bara tips om hur man gör en sådan här flytt utan att bli alldeles galen.

Annons

5
 • Aida

  Hej! Sthlm är fruktansvärt med sin bostadsmarknad, KÖP om ni kan! Andrahand är jättesvårt att få och så himla osäkert. Många flyttar runt vart tredje månad. Så satsa på att köpa om ni kan! Är så sjukt less på Sthlm pga detta, men vill inte skrämma dig – utan försöker ge realistiska tips! 🙂
  Närförorterna i söder är mysiga och lite billigare än stan. telefonplan, liljeholmen, midsommarkransen, gröndal, aspudden, enskede osv. Skönt med lite grönska när ni har barn ju?
  Lycka till!!!

  • Ida

   Tack Aida! Ja, det är lite sa vi tänker. Vi lanade en kompis lägenhet i Aspudden nu under var lilla visit, och det är verkligen supermysigt 🙂 Det löser dig nog snart far vi hoppas!

 • Sara

  Se det som ett äventyr. Inte hade du allt klart för dig när du flyttade till paris. Det går alltid att ändra om d inte blir perfekt fr början! Friskt mod! Allt blir bra.Laddar